Solig morgon på Källeberg och ett recept på smörstekt röding

 
Hej alla glada bloggläsare

I dag var det äntigen sol på morgonen hemma på Källeberg, fåglarna kvittrade och nyplanterade blommor i krukor på trappan upp till mitt hus gjorde morgonen till en fröjd. På den här årstiden dyker det också upp mycket vilda blommor på Källeberg och det är ju en fröjd för ögat det med.
 
 
 
 
 
 
 Dill och gräslök hör ju sommaren till och därför tänkte jag bjuda på ett recept med dessa goda sommar örter.
 
Smörsstekt rödingfilé med dill- och gräslökssås
 
4 rödingfiléer
Smör till stekning
Salt och nymalen vitpeppar från kvarn
 
Dela rödinigfileerna i 2 bitar,salta,peppra och stek i smör
 
Dill -och gräslökssås
 
1 finhackad schalottenlök
1 dl torrt vin
1.5 dl fiskfond (koncenrerad fiskfond blandat med vatten)
3 dl vispgrädde
3 msk finhackad dill
3 msk finklipt gräslök
1 msk mjukt smör
Salt Och nymalen vitpeppar från kvarn
 
1. Fräs schalottenlöken lätt i smör i en kastrull utan att löken tar färg.
2. Häll ner vinet och låt koka till hälften återstår.
3. Häll ner fiskfonden och låt koka till hälftenåterstår.
4. Häll på grädden och låt koka till lagom tjock konsistens.
5. Blanda ner 1 msk mjukt smör och blanda ner dill och gräslök.
6. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
7. Servera färsk potatis och någon grönsak till rödingen som hör sommaren till.
 
 
 
Göran Nilsson
 
Lycka till
 
Allmänt | |
Upp