Glad midsommar och ett recept på en snabb sillinlägning
Hej alla glada midsommarfirare!
Efter två dagars filminspelning i Göteborg som hemlös i en tv-serier som skall heta Springfloden är det dags att börja tänka på midsommar.
Hemma på Källeberg är det dags för den traditionella midsommarfesten i morgon. Det är bara en dag kvar till midsommar och jag har inte hunnit lägga in någon sill ännu. Jag har köpt några burkar inläggningssill, så i år få det bli en snabb men ack så god Sillinlägning.
Inlagd sill smaksatt med apelsin och färsk dill
1 burk inläggninssill à.400-420 gram
2 dl socker
1/2 dl ättiksprit
saften från en apelsin
Rivet Skal från en apelsin ( ej det vita)
1 1/2 dl vatten
10 kryddpepparkorn, krossade
2 lagerblad
några kvistar dill, grovhackad
1 liten skalad och skivad rödlök
1. Skiva upp sillen i lagom stora bitar och varva sillen med rödlök och dill i en fin skål.
2. Blanda ner socker, ättika, apelsinsaft, apelsinskal, kryddpeppar, lagerblad och vatten i en kastrull.
3. Rör om ordentligt med en visp och koka upp lagen på spisen, låt svalna.
4.Häll lagen över sillen, täck plast över skålen och låt den stå i kylen ett dygn.

Glöm inte att plocka in vackra sommarblommor som finns i vår Natur till midsommarbordet och inte glömma dom sju sorterna man ska lägga under huvudkudden.

Foto Anna Nyström

Foto Anna Nyström

foto: Anna Nyström

Glad midsommar
Göran Nilsson